RKT Kunststoftechniek Rombouts Kunststoftechniek Tholen

RKT: specialist in GPU-, GVK- en GRE-toepassingen

Rombouts Kunststof Techniek (RKT) heeft als innovatiespecialist in kunststof toepassingen wereldwijd een grote naam opgebouwd. Wij leveren nationaal en internationaal een bijdrage aan prachtige projecten door de toepassingen van glasvezelversterkte kunststof (GVK) in de meest voorkomende vormen.

De reden dat GVK steeds meer wordt toegepast komt door de gunstige kenmerken, eigenschappen en toepassingsmogelijkheden in alle takken van industrie. GVK heeft een breed toepassingsgebied door zijn goede corrosiebestendigheid en uitstekende mechanische, fysische en thermische eigenschappen.

Omdat GVK in diverse kwaliteiten leverbaar is, is het breed inzetbaar voor gebruik met zowel chemicaliën als andere (vloei)stoffen, zoals afvalwater, koelwater en brandwater. In- en uitwendige belastingen tot temperaturen van 120°C zijn mogelijk en hierdoor is GVK toepasbaar voor stadsverwarming, riolering, brand(blus)watersystemen, koelwatersystemen, en transportleidingen voor chemicaliën.

Voor vrijwel elke vraag naar ‘ijzersterke’ duurzame, trek- en slijtvaste toepassingen van kunststof leidingsystemen, afdichtingen of kunststof componenten heeft RKT een pasklaar antwoord. Mochten wij geen pasklare oplossing voor een probleem hebben, dan ontwikkelen wij deze gewoon zelf.

Oplossingen in de maritieme sector

Onze duurzame en onderhoudsvrije kunststoffen leveren zich bij uitstek voor maritieme toepassingen. De door ons ontwikkelde waterwegmarkeringen zijn hier een mooi voorbeeld van. De kunststof boeien voorzien van zonnepanelen leveren Rijkswaterstaat een miljoenenbesparing op.

Inmiddels dobberen er 7000 exemplaren in de Nederlandse wateren rond. Niet alleen in Nederland, maar ook uit andere delen van de wereld is veel belangstelling voor deze duurzame en onderhoudsvrije markeringen.

Daarnaast leveren wij ook ijzersterke kunststof geleiders voor zogenoemde risers op booreilanden. Voor de dikke stroomkabels die vanaf de grote windmolens over de zeebodem naar het vaste land lopen, verzorgen wij de reparaties van de PE-mantel. Als bescherming voor de kabeldoorvoeren leveren wij PU-manchetten.

Oplossingen in de offshore

Veel van onze innovatieve producten zijn onder of op het wateroppervlak te vinden. De ontwikkeling, levering en plaatsing van een GRE-pijpleiding (GRE = Glassfiber Reinforced Epoxy) en filter t.b.v. het project ‘Kierbesluit’ op Goeree-Overflakkee is hier een mooi voorbeeld van. De Haringvlietsluizen worden op een kier gezet als de waterstand op het Haringvliet lager is dan op zee. Bij het openzetten van de sluizen zal zout water het Haringvliet binnenstromen waardoor het westelijk deel van het Haringvliet zal verzilten. Om de zoetwatervoorziening op Goeree-Overflakkee intact te houden is de waterinfrastructuur, onder andere met onze producten, klaargemaakt voor de toekomst.

Terug naar overzicht