RKT Kunststoftechniek Rombouts Kunststoftechniek Tholen
2384, 2441, 2683, 2383, 2832, 1749, 1622,

PUPP Lining voor uitbreiding stadswarmtenetwerk Amsterdam

9 juni 2017

Nuon werkt aan uitbreiding van het stadswarmtenetwerk van IJburg en Zeeburgereiland in Amsterdam. Denys voert de (Intersectie)boringen uit, wij hebben PUPP Lining aangebracht.

De nieuwe warmteleidingen worden op het werkterrein (Haveneiland Oost, IJburg) aan elkaar gelast en van PUPP Lining voorzien. Daarna worden ze over het water naar de locatie vervoerd. Via een intersectieboring van twee keer 1270 meter wordt de leiding uiteindelijk de grond in geboord. Bij een intersectieboring wordt aan beide kanten een boormachine geplaatst. De machines boren naar elkaar toe en treffen elkaar in het midden. Beide boorkoppen zijn uitgerust met gespecialiseerde, ondergrondse navigatieapparatuur. Intersectieboring levert geen of nagenoeg geen schade aan de omgeving op. Een belangrijk punt, want er wordt gewerkt in bewoond gebied binnen de bebouwde kom.

PUPP Lining

De buizen zijn op locatie aan elkaar gelast. De lasnaden vormen in de leiding het zwakste punt. Door middel van PUPP Lining worden de lasnaden ‘ingepakt’ met polyurethaan. In de uitvoering PP en PE is polyurethaan corrosiewerend. Mede door ons is de nieuwe leiding in Amsterdam bestendig tegen invloeden van buitenaf. Met behulp van de in eigen beheer ontwikkelde mobiele werkplaats, brengen wij de coating op elke gewenste locatie aan.

Uitbreiding warmtenetwerk Amsterdam

De uitbreiding van het Amsterdamse warmtenetwerk maakt deel uit van ‘Duurzaam Amsterdam’. Het is de ambitie van de diverse partijen om in 2040 40 procent (230.000 huizen) van de woningen in de hoofdstad op warmte aangesloten te hebben. Het gaat om zowel nieuwe als bestaande woningen en gebouwen. Ten opzichte van warmtevoorziening met HR-gasketels levert het nieuwe warmtenet 70 tot 80 procent minder CO2-uistoot op.

Planning en cijfers

  • Start werkzaamheden: januari 2017
  • Gereed: september 2017
  • Boring: april 2017 van Steigereiland naar Zeeburgereiland. Op Haveneiland Oost (IJburg) worden de leidingen aan elkaar gelast en in het water drijvend gehouden.
  • Milieuvriendelijk: 70 – 80 procent minder CO2-uistoot
  • Lengte: 1,5 km (waarvan 1,3 km geboord)

Terug naar overzicht