RKT Kunststoftechniek Rombouts Kunststoftechniek Tholen

SWAPE Barrière. Stopt inwendig transport van het water

Diverse externe factoren zoals inslag, wrijving of water kunnen ervoor zorgen dat uw leidingen beschadigd raken. Dit geldt ook voor de geïsoleerde leidingen van stadsverwarmings-systemen. Wanneer water binnen kan dringen in het systeem, kan dit grote gevolgen hebben voor het gehele systeem.

Vervangen van (een gedeelte van) het leidingwerk is zelden een optie, terwijl een betrouwbare oplossing tóch gewenst is. Als innovatief en oplossingsgericht bedrijf heeft RKT International ook voor dit probleem dé oplossing. In dit geval in de vorm van de SWAPE Barrière®.

De naam zegt het al. De SWAPE Barrière® is een barrière die op iedere plaats aan te brengen is. Deze barrière blokkeert de doorgang van het water (waterslot) zodat het risicogebied wordt gecompartimenteerd. Om die reden wordt de SWAPE barrière® vaak ingezet bij erfafscheiding. Door een barrière te plaatsen kan het gehele systeem per eigenaar of contractor worden opgedeeld.

De SWAPE Barrière® bestaat uit een nieuwe buitenmantel van HDPE, welke gedeeltelijk wordt opgevuld met PU schalen, waarna deze verder wordt opgevuld met slijtvast PU (de barrière). Dit resulteert in een waterslot ter voorkoming van inwendig watertransport. En dit alles met een relatief kleine ingreep. Wij staan niet voor niets bekend als ’innovators in kunststoftechniek’!

Terug naar overzicht